Romano- eller hjertesalat
2 stk eggeplommer
3 fedd hvitløk, hakket
0,5 ss dijonsennep
1 stk sitron, presset saft
2 dl olivenolje, extra virgin
0,5 tsk worcestershiresaus
3 stk ansjonsfileter, grovhakket
0,3 dl parmesan, revet
Krutonger
Sprøstekt bacon eller kylling etter ønske.
Pisk eggeplommene
Rør inn hvitløk, sennep og sitronsaft, en ting av
gangen
Pisk inn olivenolje, først noen dråper, deretter
litt og litt. Pisk hele tiden
Rør inn ansjosen og halvparten av parmesanosten
(resten drysses over før servering)
Anretning:
Pynt kanten av tallerkenen med de største bladene.
Resten grovkuttes og blandes med dressingen, og legges i midten av tallerkenen.
Dryss over krutonger og parmesan, eventuelt kylling eller bacon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar