"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

fredag 23. november 2012

Safranbakt ris med kylling









Safran
1,5 dk hønsebuljong
1 ss olje
4 kyllingfileter i terninger
1 rødløk
3 fedd hvitløk
Sølvløk
Salt og pepper
2 paprika
4 tomater, grovhakket
Rosmarin
1 ts balsamico
Persille
400 g basmatiris

Rør ut safran i varm buljong
Brun kylling, løk og hvitløk i oljen. Krydre med salt og pepper
Tilsett paprika og rosmarin, og stek litt til
Bland inn tomater, ris, balsamico, sølvløk og buljong
Hell over i en ildfast form, legg på lokk, og stek på 200 grader i ca 30 minutter
Vend inn grovhakket persille før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar