"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

søndag 8. desember 2013

Elggryte


1,5 kg elgkjøtt
8 store sjampinjonger
1 glass viltfond
1 rødløk
1 gul løk
En neve einerbær
Timian
Salt og pepper
1 dl fløte
Maizena til jevning
Meierismør til steking

Del kjøttet i passende biter, og brun i meierismør i flere omganger. Legg over i gryte.

Stek løk og sopp, og legg over i gryten.

Tilsett fond og fløte.

Smak til med krydder

Tilsett maizena til ønsket konsistens.

La gryten koke så lenge du har tid til. Jeg lot denne putre i ca 5 timer, og kjøttet smeltet nesten i munnen.

Server med poteter og grønnsaker etter ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar