4 andefileter
Salt og pepper
Snitt svoren på andefiletene, og gni inn med salt og
pepper
Stek filetene på høy varme med fettet ned i ca 3
minutter, uten å tilsette stekefett
Legg over i ildfast form med svoren opp, og stek på
150o til kjernetemperaturen er 68o
La kjøttet hvile
Karamelliserte mandelpoteter:
1 kg mandelpotet, kokt og skrellet
1 dl sukker
60 g smør
Smelt sukkeret i pannen, og tilsett smøret
Vend potetene forsiktig i sukkerlaken på middels
varme, til de er dekket fullstendig
Rødkål:
1 rødkål, finsnittet
2 epler, i skiver
1 ts salt
2,5 dl kjøttkraft
2 ts eddik
2 ts sukker
Legg kål og epler lagvis i en kjele, og ha over
resten av ingrediensene
Kok opp, og la trekke i 45 minutter
Saus:
0,5 l vann
1 terning hønsebuljong
3 svisker
Merian
Salt og pepper
Maizenna
Fløte
Kok opp vannet med buljong, svisker og merian
Jevn med maizenna og smak til med salt og pepper
Ha gjerne i litt sjy fra andefiletene
Tilsett litt fløte, og kok opp
Sil sausen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar