"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

torsdag 10. juli 2014

Focaccia




1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss honning
2 ss sukker
2 ss salt
9 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 glass soltørket tomat
Maldonsalt

Sikt mel og gjær sammen to ganger, og bland inn honning, sukker, salt og vann
Hakk opp tomatene, og rør de inn i deigen
Dekk bollen med plast og bakehåndkle, og hev over vannbad i 1 time
Bland olje, rosmarin, timian, basilikum og oregano
Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, og la den hvile i 15 minutter
Ta olje på fingrene, og stikk mange hull i deigen, ha så over krydderoljen og maldonsalt
Stekes på 220o i ca 15 minutter, til skorpen er gylden
La brødet hvile i 15 minutter før oppdeling og servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar