1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss honning
2 ss sukker
2 ss salt
9 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1 ts rosmarin
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 glass soltørket tomat
Maldonsalt
Sikt mel og gjær sammen to ganger, og bland inn
honning, sukker, salt og vann
Hakk opp tomatene, og rør de inn i deigen
Dekk bollen med plast og bakehåndkle, og hev over
vannbad i 1 time
Bland olje, rosmarin, timian, basilikum og oregano
Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, og
la den hvile i 15 minutter
Ta olje på fingrene, og stikk mange hull i deigen,
ha så over krydderoljen og maldonsalt
Stekes på 220o i ca 15 minutter, til
skorpen er gylden
La brødet hvile i 15 minutter før oppdeling og
servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar