"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

mandag 28. juli 2014

Bakt lakseside med urtesaus




4 Porsjoner
1 lakseside
2 skiver grovt brød
2 fedd hvitløk
1 bunt frisk kruspersille
1,5 tomat
0,25 dl pinjekjerner
0,25 dl balsamicoeddik
0,5 ss honning
Olivenolje
3 dl blandede krydderurter (f. eks persille, gressløk, basilikum)
1 vårløk
1 boks crème fraiche
Sitronsaft, salt og pepper

Legg laksen med skinnsiden ned, og krydre med salt og pepper
Kok inn balsamicoeddik og honning til sirup, og pensle den på laksen
Kjør brød, persille hvitløk, pinjekjerner, tomat og litt olivenolje med stavmikser, og bre blandingen over fisken
Bak fisken ved 200o i ca 20 minutter
Kjør krydderurter, vårløk og crème fraiche med stavmikser, og smak til med salt, pepper og sitronsaft
Server med poteter, f. eks kanaripoteter, og salat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar