4
Porsjoner
1,3 kg bog av kalv i terninger
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 ss hvetemel
6 ss olje
4 ss smør
4 gulrøtter i terninger
4 stilker stangselleri i terninger
2 løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 dl hvitvin
2 dl kjøttbuljong
1 boks hakket tomat
1 bunt bladpersille
0,5 ts timian
0,5 ts oregano
2 laurbærblad
Gremolata:
1 sitron, skallet revet
1 bunt bladpersille
4 fedd hvitløk
Bland salt, pepper og mel, og vend kjøttet i
blandingen, brun så kjøttet i oljen og legg over i ei gryte
Fres grønnsakene i smøret, og ha over i gryten
Ha vin, buljong, persille og krydder i pannen, og
kok opp, hell så over i gryten
Tilsett hakket tomat, og la retten småkoke i 2-3
timer
Bland sitronskall, hakket hvitløk og hakket
persille, og strø litt over retten når den skal serveres
Server med godt brød
Fin blogg du har :) Til opplysning skal osso buco lages av kalveskank. Det betyr "ben med hull i". For å få den ordentlige smaken er det viktig at du får kokt inn beinmargen.
SvarSlett