"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

mandag 3. februar 2014

Sjokoladeterte









Paideig
5 dl fløte
400 g mørk sjokolade (70 % kakao), revet eller hakket
1 ts cointreau
150 g friske bær

Forstek paibunnen og avkjøl
Hell fløten i en kjele, og kok opp under opprøring
Når de første boblene dukker opp tar du kjelen av plata og rører inn sjokoladen
Tilsett Cointreau, og rør til sjokoladen er smeltet
Visp til blandingen er jevn og blank, og avkjøl i 15 minutter
Hell sjokoladefyllet over i paiskallet, og sett i kjøleskap i 2 timer
Serveres kald med bær etter ønske, og gjerne is

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar