Forrett
til 6 personer
10 g gjær
2,5 dl melk
175 g mel
1 egg
0,5 ts salt
1,5 ss kremfløte
2 ss margarin
150 g fenalår i strimler
150 g lodderogn, gjerne forskjellige farger
150 g reker
1,5 dl seterrømme
0,5 finhakket rødløk
Frisk dill og timian
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett hvetemel og rør
godt
Skill egget, og rør inn eggeplommen, la røren heve i
3-4 timer
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg, og vend
inn i røren
Stek små pannekaker med diameter på ca 7 cm, ca 1 cm
tykke
Legg bliniene på fat, og smør en teskje rømme på
hver
Lag tre varianter:
-
Fenalår og timian
-
Reker og dill
-
Rogn og rødløk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar