"Kokeboken" min


Poenget mitt med denne bloggen er å ha alle mine favorittoppskrifter lett tilgjengelig, uansett hvor jeg er hen.

Oppskriftene kommer fra venner, familie, nett, ukeblader osv, så hvis noen føler at de bør krediteres for en oppskrift, så er det bare å si ifra.

Jeg legger kun ut oppskrifter som er prøvd her hjemme, og bare med bilder jeg selv har tatt.

Mottar gjerne forslag til nye oppskrifter på e-post valkyriensmatverden@hotmail.no

søndag 5. januar 2014

Banoffeepai






1 paideig
1 boks vikingmelk
70 g brunt sukker
2 ss smør
2 ss sukker
4-5 bananer
2,5 dl kremfløte
2 ss melis

Legg paideigen i en paiform, ha over aluminiumsfolie, og fyll med tørre erter/bønner
Stek paideigen på 200o i 10 minutter, ta av aluminiumsfolien og erter/bønner, og stek videre i 5 minutter. Avkjøl så bunnen
Kok opp vikingmelk, brunt sukker, smør og sukker under omrøring, og la koke på svak varme i ca 40 minutter. Rør av og til.
Kjøl ned karamellsausen, og sett i kjøleskap til den blir helt kald
Smør karamellsausen ut over bunnen
Skjær bananene i skiver, og dekk hele bunnen med de
Pisk krem av fløte og melis, og fordel utover den innerste halvdelen av bunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar